-50%, jopa -70%, onko totta?

Jäsenedut.fi-palvelussa alennukset ovat usein luokkaa 10- 20%. Optikkoliikkeessä ja esimerkiksi F-securessa on mittavammat alennukset, samoin joissakin rajoitetuissa poistoerissä.


Miksi tässä kanavassa ei ole kauttaaltaan -50% tai jopa -70% alennustarjontaa?

Tämä johtuu siitä, että palveluntarjoajamme antavat jäsenetualennuksen niin sanotusta kurantista tavarasta tai palvelusta, eikä nykyisessä talous- ja hintakilpailussa kauppiaalle jää millään niin suurta osaa, että hurjat prosentit olisivat ylipäänsä mahdollisia.

Ehdotammekin, että jos saat sähköpostitse tai muutoin hurjia -70% tarjouksia, olet tilanteessa kylmähermoinen ja käytät vähän aikaa tuotteen tai myyjän alkuperän selvittämiseen, se usein kannattaa.
Jäsenedut-tarjouksia ajetellen 10%-15% kerryttää pikkuhiljaa ihan kivan säästösumman, jos tuotteen tai palvelun on hankkimassa joka tapauksessa. Silloin se on aitoa säästöä.

Tässä pieni ajatusleikki: olet kassalla maksamassa ja myyjä kysyy:
" Tämä tekee 200 euroa tai 170 euroa, kumman summan haluat maksaa?"

Oletko miettinyt, kuinka kauan SInun pitää tehdä töitä,että sinulla on esimerkiksi 100 euroa tililläsi? Jäsenedut alennuksilla tuo summa on melko helppo säästää ja sijoittaa johonkin muuhun tarkoitukseen.

Tässä asiaan liittyvä blokikirjoitus Taloustaito- lehdessä